Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!


Hetzner Cloud: Free 3 cloud servers per user.
New on LowEndTalk? Please Register and read our Community Rules.

Hetzner Cloud: Free 3 cloud servers per user.

jeff9023jeff9023 Member
edited October 2017 in General
«1345

Comments

  • beta cloud

    During the beta:
    
        There is a limit of 3 servers per user
        All resources are free
        All prices shown are dummies, for testing purposes only
        No invoices will be generated
        Not suited for production - servers will be deleted after beta
    
    
    Technical as well as optical issues can happen, but we will do our best to fix them as soon as possible.
    
    If you have any feedback or should you encounter any errors, please get in touch via email at [email protected]
    
    Thanks and have fun!
    
  • Someone liked the DigitalOcean control panel...

  • MikeAMikeA Member, Host Rep
    edited October 2017

    Looks cool, but doesn't work. Gives an error when trying to create a server with any configuration. Surprised they didn't do this sooner.

  • MikeA said: Looks cool, but doesn't work. Gives an error when trying to create a server with any configuration. Surprised they didn't do this sooner.

    create on DC8, DC3 didn't work

    Thanked by 1vimalware
  • AluminatAluminat Member
    edited October 2017

    I can create cloud servers but it's auto disconnect after change root pwd.

    edit: can't create any more servers.

  • Website was non reacheable from ping pe and from latam and Europe user/s .
    Might be a “ víctime of le success”
    I did manage to create my 3 “clouds”

  • KarloKarlo Member
    edited October 2017
    Thanked by 1ariq01
  • works without a hitch for me, (Falkenstein) and public key setup.

  • My one in Nuremberg:

    System Info
    -----------
    Processor       : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-26xx (Sandy Bridge)
    CPU Cores       : 2
    Frequency       : 2099.998 MHz
    Memory          : 7793 MB
    Swap            :  MB
    Uptime          : 1:10,
    
    OS              : Ubuntu 16.04.3 LTS
    Arch            : x86_64 (64 Bit)
    Kernel          : 4.4.0-97-generic
    Hostname        : ubuntu-8gb-nbg1-1--nuremberg
    
    
    Speedtest (IPv4 only)
    ---------------------
    Your public IPv4 is xxxxxxx
    
    Location                Provider        Speed
    CDN                     Cachefly        127MB/s
    
    Atlanta, GA, US         Coloat          13.4MB/s
    Dallas, TX, US          Softlayer       12.1MB/s
    Seattle, WA, US         Softlayer       12.2MB/s
    San Jose, CA, US        Softlayer       10.7MB/s
    Washington, DC, US      Softlayer       3.78MB/s
    
    Tokyo, Japan            Linode          8.89MB/s
    Singapore               Softlayer       8.50MB/s
    
    Rotterdam, Netherlands  id3.net         62.9MB/s
    Haarlem, Netherlands    Leaseweb        530MB/s
    
    
    Disk Speed
    ----------
    I/O (1st run)   : 542 MB/s
    I/O (2nd run)   : 455 MB/s
    I/O (3rd run)   : 517 MB/s
    Average I/O     : 504.667 MB/s 
    Thanked by 1Aluminat
  • when does beta end?

  • When I try to create a server I get this:

    Anyone else ?

  • RhysRhys Member, Host Rep

    @Ruriko said:
    when does beta end?

    When it's no longer beta.

    Thanked by 1netomx
  • Tried to create servers in both DCs but failed, got this in the bottom right corner: "Error during placement of server", anyone else having this issue?

  • RhysRhys Member, Host Rep

    @Edmond said:
    Tried to create servers in both DCs but failed, got this in the bottom right corner: "Error during placement of server", anyone else having this issue?

    Wouldn't be surprised if they're out of capacity already, also recieving this.

    {
      "error": {
        "message": "Error during placement of server ubuntu-2gb-nbg1-1",
        "code": "service_error"
      }
    }
    
  • to it shows errors when i try to place an order.

  • @Rhys said:

    @Edmond said:
    Tried to create servers in both DCs but failed, got this in the bottom right corner: "Error during placement of server", anyone else having this issue?

    Wouldn't be surprised if they're out of capacity already, also recieving this.

    {
      "error": {
        "message": "Error during placement of server ubuntu-2gb-nbg1-1",
        "code": "service_error"
      }
    

    Well they're offering a bit too much for a free offer.... Wonder if they'll restock tomorrow, would like to get a free one to play around with.

  • I quite like the CP with live IOPS and IO graphs in addition to usual CPU metrics.

  • vimalwarevimalware Member
    edited October 2017

    Ran some real-world tests.

    1) setup a gitlab instance (8gb ram) from vendor docker image.

    2) Gitlab newproject (source gitrepo: torvalds/linux on github)

    3) git cloned that gitlab repo on another 2gb instance. (40MB/sec network minimum)

    4) Hypervisor/staff powered off both instances as step(3) started warming up.

    5) Manually Powered on both instances from CP (bootup was FAST)

    6) Finished (3) successfully this time.

    Things I learned : Gitlab is now a bloated pig (3.92GB used ram at peak). I need to move mine off a 2GB KVM with InceptionHosting, probably to my Hetzner Dedi.

    So, not a total waste of my time.

  • wtf

    Account is disabled.

    Thanked by 1hanoi
  • @sibaper said:
    wtf

    Account is disabled.

    Hetzner accounts will be disabled automatically when there's no service running like vps, dedi, domain or something.

  • graphic said: Hetzner accounts will be disabled automatically when there's no service running like vps, dedi, domain or something.

    I just create these account this morning, and deploy 3 server there (from OP Link).

  • I guess they're only giving out the cloud beta if you have paid services.

    Thanked by 1Falzo
  • @sibaper said:

    graphic said: Hetzner accounts will be disabled automatically when there's no service running like vps, dedi, domain or something.

    I just create these account this morning, and deploy 3 server there (from OP Link).

    maybe you ran into some fraud protection? try contacting their support...

    I guess they are monitoring new signups closely to prevent abuse on those free things.

    Signing up with vpn/proxy or data that might be suspicious in any way may not work (not saying you did or intended to).

  • @Falzo why don't you talk to @Hetzner_OL into preparing a BF special?

    Thanked by 1Falzo
  • @vimalware said:
    I guess they're only giving out the cloud beta if you have paid services.

    good point, that might be a much easier explanation... I just tried and could deploy servers in falkenstein and nuremberg within seconds. no problems at all, don't have the time to mess around just now but for sure will do later ;-)

    @ehab said:
    @Falzo why don't you talk to @Hetzner_OL into preparing a BF special?

    haha, good idea, but I doubt they have much interest in cheapskates from all over the world often bringing in more issues then margin. I've never really seen them changing their marketing strategy or going far out of that track. guess they are happy with how they are achieving their goals.

    one needs desperate providers to get desperate offers :-)

    @Hetzner_OL anyway, on behalf of Mr. ehab (and for sure some more lovely people around here) I really like to inquire for some (limited) awesome blackfriday offers.

    I suggest you think about doing some really exciting stuff to promote your vserver product range as I got a feeling that those are a bit grandfathered lately.
    so how about a dozen 40% off coupons (recurring) on the vservers you could spread across LET?

    If you like trustfully hand those over to ME first and I'll take care of using them myself making a raffle or something like that ;-) ;-)

    Thanked by 2ehab uptime
  • ehabehab Member
    edited October 2017

    the above by Falzo ^ almost made me cry... i must admit you are a charmer.

    if this doesn't cut it then nothing will.

    Thanked by 1Falzo
  • vfusevfuse Member, Host Rep

    Wonder what the option for "optimized for availability" changes in terms of hardware/speed since this is probably a network disk.

  • just created 3 test servers and they all appear to have launched fine.

  • @Falzo said:

    @sibaper said:

    graphic said: Hetzner accounts will be disabled automatically when there's no service running like vps, dedi, domain or something.

    I just create these account this morning, and deploy 3 server there (from OP Link).

    maybe you ran into some fraud protection? try contacting their support...

    I already do, before posting here.

    I guess they are monitoring new signups closely to prevent abuse on those free things.

    Signing up with vpn/proxy or data that might be suspicious in any way may not work (not saying you did or intended to).

    Nope, I didn't use any proxy. Lets wait what their support said

Sign In or Register to comment.