Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!


Slow VPS, your tips for testing
New on LowEndTalk? Please Register and read our Community Rules.

Slow VPS, your tips for testing

Hello,

I bought a new VPS, and it is really slow.

I think there is a problem with the HDD, because reading is very fast, but writing is slow.

Do you have any advice for testing?

Comments

  • yoursunnyyoursunny Member, IPv6 Advocate
  • Create ticket to support, tell them exactly what is too slow and let them take a look.

  • You can start with running benchmark tests. There's plenty of scripts around or just use yabs and show results to your provider in a ticket.

  • WebiniumWebinium Member
    edited September 11

    what do you think?

  • DPDP Member, Administrator, The Domain Guy

    Looks good for spinners no? :smiley:

  • WebProjectWebProject Member, Host Rep

    Is all the time the same issue and result?

  • AXYZEAXYZE Member
    edited September 11

    @Webinium said:

    what do you think?

    Its good result, something worth like $4-$6/mo.

  • @WebProject said:
    Is all the time the same issue and result?

    Yes, it's always the same problem.

    I installed CentOS 7, and nothing else to try again.

    Here is the new result:

  • Maybe because of RAID Configuration on the provider's side??

  • yoursunnyyoursunny Member, IPv6 Advocate

    Solution: cancel and buy from another provider.

  • abeermabeerm Member, Patron Provider

    @Webinium said:

    @WebProject said:
    Is all the time the same issue and result?

    Yes, it's always the same problem.

    I installed CentOS 7, and nothing else to try again.

    Here is the new result:

    From the last result, the problem is from the provider side, contact their support.

  • Does anyone know why I always get these two messages when I run the test?

    Fio binary download failed. Running dd test as fallback....
    iperf3 binary download failed. Skipping iperf network tests...

  • DPDP Member, Administrator, The Domain Guy

    @Webinium said:
    Does anyone know why I always get these two messages when I run the test?

    Fio binary download failed. Running dd test as fallback....
    iperf3 binary download failed. Skipping iperf network tests...

    Try installing fio and iperf3 manually yourself.

    Thanked by 1Webinium
  • I redid the tests, but the network test did not work.

    I used another script.

    What do you think of the results?

Sign In or Register to comment.