Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!


Proxmox container using IPv6 from Online.net unstable
New on LowEndTalk? Please Register and read our Community Rules.

Proxmox container using IPv6 from Online.net unstable

KONAKKONAK Member
edited October 7 in Help

hi,

I installed proxmox on my dedicated server from Online.net
and create multiple container using IPv6 only.

I can ping all the containers but I cannot ssh to the IPv6 container (sometimes it works but sometimes not). it is like something is unstable, please help me to fix this

I use debian 10 and install Proxmox VE 6

cat /etc/dhcp/dhclient6.conf
interface "vmbr0" {
send dhcp6.client-id UUID;
}

cat /etc/network/interfaces
source /etc/network/interfaces.d/*
auto lo
iface lo inet loopback

iface lo inet6 loopback

iface enp1s0f0 inet manual
iface enp1s0f1 inet manual

auto vmbr0
iface vmbr0 inet static
address IPv4/24
gateway xxx.xxx.xxx.1
bridge-ports enp1s0f0
bridge-stp off
bridge-fd 0

iface vmbr0 inet6 static
address IPV6-from-online.net/64
accept_ra 2
pre-up modprobe ipv6
pre-up dhclient -cf /etc/dhcp/dhclient6.conf -pf /run/dhclient6.vmbr0.pid -v -nw -6 -P vmbr0
pre-down dhclient -x -pf /run/dhclient6.vmbr0.pid

cat /etc/sysctl.conf

net.ipv6.conf.default.forwarding = 1
net.ipv6.conf.all.forwarding = 1
net.ipv6.conf.default.proxy_ndp = 1
net.ipv6.conf.all.proxy_ndp = 1
net.ipv6.conf.vmbr0.autoconf=0
net.ipv6.conf.vmbr0.accept_ra=2
net.ipv6.conf.all.autoconf = 1

net.ipv4.conf.default.forwarding=1
net.ipv4.conf.default.proxy_arp = 0
net.ipv4.ip_forward=1

Again, IPv6 container is pingable but cannot ssh to the container, sometimes if we do ping first then promptly ssh to Container it will works for a while and we can use container but after we exit we cannot ssh anymore to the container

Comments

  • KONAKKONAK Member

    up, anyone has experience about native ipv6 online,net

  • Use IPv6, it is easy they say. There is ROI in it, they say... Yea yea.

    On topic: I don't see automatic interface start. Only manual. Why?

  • KONAKKONAK Member

    @LTniger said:
    Use IPv6, it is easy they say. There is ROI in it, they say... Yea yea.

    On topic: I don't see automatic interface start. Only manual. Why?

    hi, do you mean enp1s0f0?
    I think because it is already bridge to vmbr0 so I dont need to set it auto.
    also the connection is work just ipv6 lost connection after an hour or less

  • @KONAK said: ipv6 lost connection after an hour or less

    Probably related to DHCP. "send dhcp6.client-id UUID;" really working?

  • KONAKKONAK Member

    yes its working because the ipv6 is pingable and I can SSH to server only at the beginning (after create vps) then it wont work, i think something wrong with forwading port but not sure where to fix this

  • KONAKKONAK Member

    i changed to centos 7 and kvm vps and the issue still same

  • NeoonNeoon Member

    Well, offline.net has regular issues with DHCP.
    The server just die for a few hours and you get fucked.

    I never found IPv6 from offline.net as reliable.

    NanoKVM | Free NAT KVM | Apply here

  • KONAKKONAK Member

    @Neoon said:
    Well, offline.net has regular issues with DHCP.
    The server just die for a few hours and you get fucked.

    I never found IPv6 from offline.net as reliable.

    well, many reference in google also said same things. could you suggest me a provider where I can use native IPv6 for VPS without Nat or IPv4 ?

    how about hetzner ?

Sign In or Register to comment.